top of page
Søk
christinehavdal

Slik skal virksomhetene i DigiUng jobbe sammen i 2025

I DigiUngs fageierforum møtes alle virksomhetene i DigiUng-samarbeidet for å snakke om hvordan de sammen skal jobbe for å styrke informasjonen på ung.no. Agendaen på årets siste møte var virksomhetenes innspill til aktiviteter for 2025 og innsatsområder på tvers av sektorer.  


Med deltakelse fra virksomheter over hele landet var det igjen duket for et nytt møte i DigiUngs fageierforum. Denne gangen var det hybrid deltakelse, med faglig opplegg både fysisk og digitalt.  

Bilde: Fageierforum i DigiUng med deltakelse fra offentlige virksomheter fra flere steder i landet.

Kompetansedeling med ungdommen i fokus 

Hver av virksomhetene har denne høsten jobbet med å kartlegge sine samarbeidsbehov med DigiUng. Dette med utgangspunkt i ungdommens behov, og hva den enkelte virksomhet sitter på av sentral informasjon som er nyttig og viktig for ungdom å kjenne til. I praksis vil dette arte seg som artikler, kampanjer, sosiale medieposter eller styrking av spørsmål- og svartjenesten på ung.no.  


Bilde: Tjenesteansvarlige fra ung.no delte fra sine områder hva som blir viktige fokusområder i 2025.

Innsatsområder på tvers 

Desinformasjon og “fake news”, var blant temaene som ble diskutert som mulige felles innsatsområder i 2025. 

 

- Å styrke ungdommens digitale dømmekraft blir mer og mer viktig når digitaliseringen utvikler seg i det omfanget vi ser nå med både bruk av KI og ungdommens medievaner, sier Frode Løbersli, som er leder av DigiUng koordinerende enhet.  

Flere nevnte også arbeidet med forebygging av ungdomskriminalitet, rus, psykiske helseutfordringer, polarisering og utenforskap som viktige innsatsområder.  

Også seksuelt overskridende atferd ble tatt opp som et tema mange ser som et samfunnsproblem som bør løftes. Dette utspiller seg like mye på nett som utenfor den digitale sfæren. 


Det ble også løftet at det er viktig å ha fokus på ungdomshåp og fremtidsoptimisme.  

- Selv om det i media er fokus på de negative trendene blant ungdommen, er det også mye positivt som gir et håp for en god fremtid for våre ungdommer, sier Løbersli.  Han presiserer at dette er viktig å ta med seg inn når man skal beslutte innsatsområder, slik at man får et balansert fokus.   

64 visninger

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page