Prosjektet DigiHelsestasjon gjennomførte nylig en betatest av ungdomsløsningen. – Det er første gang Helsenorge-appen tester og åpner opp for denne yngre målgruppen, så det er litt stas å være med på, sier Gisèle Le Chevallier, tjenestedesigner i prosjektet.
- Det viktigste med testen var å avdekke feil i løsningen, men alt fungerte akkurat som det skulle, forteller Le Chevallier. Hun er prosessdriver og tjenestedesigner på vegne av Oslo kommune, som eier prosjektet DigiHelsestasjon. Özkan Murat fra Norsk Helsenett var testleder.
Bildetekst: En av ungdommene tester sin del av DigiHelsestasjon, mens helsesykepleierne testet den andre siden av løsningen.
- Betatest i denne kontekst betyr at det var første test i produksjon. Det var et begrenset antall brukere som deltok, først og fremst for å avdekke feil før den offisielle piloten blir lansert, forteller Le Chevallier.
Bergen, Oslo og Haugesund har vært med på å utvikle ungdomsløsningen til DigiHelsestasjon - og er såkalte piloter. De tre byene har ulike EPJ-leverandører (elektronisk pasientjournal), så med disse byene får prosjektet testet ut tre ulike systemer som brukes nasjonalt. I tillegg har prosjektet tre byer som er utvidede piloter, og det er Stavanger, Arendal og Hjelmeland.
Hovedformålet denne dagen var å teste integrasjoner mellom ulike systemer, ikke minst integrasjon mot en applikasjon som helsesykepleierne bruker. Videre var det viktig å teste Feide-innlogging og uthenting av data. DigiHelsestasjon har hatt et tett samarbeid med Norsk Helsenett om betatesten. Det gjelder både planlegging, gjennomføring og analyse av test-resultatene.
Bildetekst: Helsesykepleierne i full gang med å teste.
Deltakerne var tre gutter og tre jenter fra Nordal Grieg videregående skole fra Vestland. I tillegg deltok fem helsesykepleiere. Ungdommene logget seg på med Feide, samtidig som helsesykepleierne logget seg på sine systemer. De gjorde hver sine oppgaver, og informasjonen kom inn i pasientjournalen.
– Det funket veldig bra, og alt ble gjort i reell tid og med reell data. Vi fikk testet både Android og Apple, og da vi var ferdige ble alle dataene slettet. Testerne fikk en goodie bag som takk for hjelpen, forteller Le Chevallier.
Planen har vært å gjennomføre «fullskala» pilot i Bergen før sommerferien, men på grunn av forsinkelser i prosjektet, er det bestemt at piloten utsettes til etter ferien. Deretter følger de øvrige pilotkommunene på utover høsten og inn i nyåret 2023, før løsningen etter planen lanseres nasjonalt i løpet av 2023.
Les mer om DigiHelsestasjon
Commentaires