top of page
Søk
adeliedorseuil

Statsråden ble kjent med DigiUng

Oppdatert: 10. mar. 2023

Helse- og omsorgsministeren var på besøk hos DigiUng-programmet fredag 10. februar. Det var stor stas for ungdom å få stille spørsmål direkte til statsråden.


Det var ønskelig å arrangere møtet med statsråden på et sted hvor det myldrer av ungdom, og valget falt denne gang på Ullern videregående skole. Rundt 50 inviterte var samlet i auditoriet som vi fikk låne fra OCC (Oslo Cancer Cluster).


– I DigiUng-programmet er det ungdommene som står i sentrum, og derfor hadde vi invitert hele ungdomspanelet til statsråd-besøket. Målet vårt var at også ungdommene skulle få muligheten til å hilse på statsråden, og få si litt om sine behov og ønsker, sier Adélie Dorseuil, prosjektleder i Helsedirektoratet og DigiUng.



DigiUngdomspanel

Hele 17 ungdommer fra panelet var til stede på statsråd-besøket, og de kom reisende fra Bodø, Stavanger, Bergen, ulike deler av Viken og Oslo. Deltakerne representerer det mangfoldige ungdomsmiljøet i Norge.


Gjennom programmet deltok tre av ungdommene i en paneldebatt sammen med Ingvild Kjerkol og Ellen Margrethe Carlsen (avdelingsdirektør i Helsedirektoratet og medlem av programstyret til DigiUng). Her fikk de stille spørsmål direkte til statsråden, og tema de var interesserte i gikk i alt fra ungdommers psykiske helse, LHBTQ og samisk identitet.


Brev til statsråden

DigiUngdomspanel hadde forberedt et brev til Kjerkol, og det leste de opp helt til slutt. Her skriver de blant annet:


"Vi er opptatt av å forebygge at unge faller utenfor. Noen temaer er spesielt viktige for oss, blant annet økende psykiske helse utfordringer etter nedstengingen i pandemien, utestenging fra fritidsaktiviteter på grunn av økonomi og ungdommer som blir sviktet av systemet på grunn av rusmiddelbruk. Det er også viktig for oss at ikke all informasjon kommer fra voksne hele tiden. Noen ganger er det mer troverdig for oss å høre fra andre ungdom som har opplevd det samme.


Det er viktig å ha nettsteder som ung.no, som gir ungdom et større lavterskeltilbud for å spørre om hjelp, uansett hva det gjelder og som når ut til nesten alle. Flere må vite om ung.no! Og vi håper at Regjeringen og vil satse enda mer på DigiUng fremover, i alle sektorer, slik at flere kjenner til tjenesten og får den hjelpen de trenger."




Imponert

- Ungdommen imponerte oss og tok utfordringene på strak arm med både presentasjoner, debatter og intervjuer. Det er fantastisk å se at de føler seg så trygge og tørr å ta plass. Det var også gøy at alle fikk komme opp på scenen på slutten og møte ministeren. Det er viktig at alle får sin plass selv de som ikke nødvendigvis ønsker å stille på intervjuer og i presentasjoner, sier Edle Fuglset Buer, helsesykepleier og ansvarlig for koordinering av ungdomspanelet.


- Det var god stemning i rommet, og vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på slutten. Seansen var et lynkurs i DigiUng, hvor alle lærte noe nytt og hvor vi fikk kommunisert bredden av programmet og målgruppens behov. Og ikke minst, var det et svært hyggelig sammentreff at denne samlingen tok sted samme uke som programmet fikk tildelt Bedre stat-prisen, sier Adélie Dorseuil.



322 visninger

コメント


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page