top of page

Hjelpehånda – nå med ukrainsk språk

Oppdatert: 6. des. 2022

Appen Hjelpehånda som trener ungdom i emosjonell problemløsning, er nå tilgjengelig på ukrainsk.


Hjelpehånda er et spill som er utviklet av psykologspesialist Solfrid Raknes, for å løse emosjonelle utfordringer. I spillet møter ungdom vanlige problemer, og rollen deres er å hjelpe en venn gjennom problemet.


Bildetekst: Mange ukrainske ungdommer har kommet til Norge siden krigen brøt ut i februar. Nå kan de benytte seg av Hjelpehånda.


Gjennom spillet lærer ungdommer seg mestringsteknikker som kan være nyttige for å kunne håndtere ulike problemer og situasjoner. Spillet lærer deg hvordan du kan være en støtte for venner, og hvordan du selv kan motta og søke hjelp fra venner og andre mennesker rundt deg.


Bildetekst: Nå er appen Hjelpehånda tilgjengelig på ukrainsk.


Da krigen i Ukraina brøt ut snudde Gyldendal og Helsedirektoratet seg raskt for å få tilgjengeliggjort en ukrainsk versjon. Denne er nå ferdig utviklet, og vi håper alle som jobber med ungdommer fra Ukraina vil ta denne i bruk - eller tipse andre som kan ha bruk for verktøyet.


Hjelpehånda ligger på ung.no, appen blir lagt i verktøykatalogen. Her inne kan dere velge mellom flere språk (norsk, nynorsk, engelsk, fransk og ukrainsk).197 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page