top of page
Søk
  • adeliedorseuil

Digi-ungdomspanel samlet til workshop på Gardermoen

Oppdatert: 6. des. 2022

19. oktober var 13 ungdommer fra ulike steder av landet samlet på Gardermoen. Mål for dagen var å komme med innspill til hvordan ung.no kan videreutvikles.


Ungdommene var i alderen 13 til 20 år, og de kom tilreisende fra både Bergen, Bodø, Fredriksstad, Oslo, Ørje og Stavanger. De ble godt ivaretatt av representanter fra Bufdir og Hdir fra A til Å.


– Digi-Ungdomspanel ble etablert under pandemien, så dette er faktisk vår første fysiske samling. Dette var veldig positivt og nyttig på alle måter, sier Edle Fuglset Buer, seniorrådgiver i Helsedirektoratet.


Bildetekst: Bildene gir et innblikk i det som ble en svært innholdsrik dag (klikk på bildene for å se dem i større format). 💕


Produktstrategi under utforming


Mange av deltakerne i panelet er nye, og har tidligere bare møttes på Teams. Seansen på Gardermoen startet derfor med "bli-kjent" øvelser. På den måten ble ungdommene kjent med hverandre og med de voksne.


Majoriteten av dagen gikk likevel til øvelser knyttet til ny produktstrategi for ung.no. Bufdir er i gang med å utforme denne nye strategien, og i den forbindelse var det veldig nyttig å få innspill fra ungdom. Dette ble gjort i form av ulike oppgaver som ungdommene skulle løse i ulike grupper. For eksempel var det ønskelig å vite hva ungdommene mente om dagens ung.no. Ikke minst hvordan de bruker løsningen, og hvordan plattformen ung.no ville fungere hvis de fikk bestemme selv.


Nyttig innsikt

- Først og fremst var det veldig gøy å bli kjent med ungdommene. Det er greit å få en oversikt over hvem det er vi skal samarbeide med fremover. Gjennom seansen fikk bekreftet en del hypoteser vi hadde, og vet dermed at vi er på riktig spor. Vi fikk konkrete innspill på hva og hvorfor ulike elementer av ung.no ikke funker så godt, forteller Fride Gjedebo Gjertsen, rådgiver i Bufdir og en av fasilitatorene.


"Det er ca fem tusen milliarder ulike artikler." Sitat fra deltaker

I løpet av dagen kom ungdommene med flere innspill som gav fasilitatorene en aha-opplevelse. - Da vi snakket om sosiale medier ble ikke Facebook nevnt en eneste gang. Selv om vi egentlig ikke ble overrasket, så er det noe vi må tenke over i arbeidet fremover, forteller Gjedebo Gjertsen.


"Mange andre hjelpetjenester har bare ett tema. Ung.no har alt. Det er en styrke med ung.no." Sitat fra deltaker

Aktiv og fin gjeng

Det var en svært aktiv og deltakende gjeng med ungdommer. – De var SÅ engasjerte! De bidro med veldig mange gode innspill, og det fikk oss alle til å reflektere over hvor viktig det er å bruke ungdommer når vi utvikler tjenester for dem. Dette blir mer synlig jo mer vi jobber med ungdom. De har en annen tilnærming til alt, og de peker på ting som vi ikke legger merke til. De bringer inn perspektiver som vi ikke har tenkt på, forteller Fuglset Buer.


"Jeg synes det var veldig morsomme men fortsatt informative og lærerike oppgaver. Liker måten dere setter opp oppgavene på en enkel måte." Sitat fra deltaker

Påfyll av energi

Med helsesykepleiere og andre fagdisipliner involvert i workshopen så var ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Ungdommene fikk påfyll av sunn mat gjennom hele dagen. – Sunn mat og drikke til lunsj og pausemat er viktig. Samtidig er det greit å kunne kose seg med litt snacks også når man samles på denne måten, sier Fuglset Buer.


"Jeg føler nettsiden burde få en liten makeover, kanskje endre litt på design og gjøre forsiden mer ryddig." Sitat fra deltaker

134 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page