top of page
Søk
  • adeliedorseuil

Arendalsuka - DigiUng i tre debatter

Oppdatert: 30. aug. 2023

DigiUng og Ung.no var representert på tre paneldebatter under Arendalsuka. Lucas Storaunet fra DigiUngdomspanel deltok i debatt om digital identitet, og Adélie Dorseuil (Hdir) debatterte rundt temaet spiseforstyrrelser blant barn og unge. Gina Burøy-Olsen (Bufdir) stilte opp for å snakke om økonomi og utenforskap.


Arendalsuka byr på et mylder av arrangement og entusiastiske mennesker. Du finner debatter på båter, i smug og ellers i alle tilgjengelige lokaler. Videre kan du forvente stappfulle restauranter og utekafeer. I år som andre år var det full fart på Arendalsuka. Denne gang valgte DigiUng og Ung.no å ikke arrangere egen debatt som i fjor. I stedet deltok vi på andres debatter.


Bildetekst: Ovenfor ser vi to bilder av Lukas Storberget (representant fra DigiUngdomspanel ). Til venstre ser vi Adélie Dorseuil (prosjektleder i Hdir/DigiUng) og til høyre er Gina Burøy-Olsen (avd. leder, UNG/Bufdir). Alle gjorde en imponerende god jobb.💛 Foto: ROS , Skatteetaten og Hdir


Innovasjon og spiseforstyrrelser

“Når systemene svikter: Hvordan drive samfunnsinnovasjon mot spiseforstyrrelser blant barn og unge?” Denne debatten var arrangert av ROS, en organisasjon DigiUng programmet samarbeider med i Chat-nettverket. Foruten vår egen Adélie Dorseuil, prosjektleder fra Helsedirektoratet, så stilte følgende i panelet: Monica Mæland fra Bergen Næringsråd, Jon Askeland, fylkesordfører i Vestland Fylkeskommune, Randi-Louise Møgster, viseadministrerende direktør ved Helse Bergen, Pål Hafstad Thorsen, daglig leder i Idrettklynge Vest, Marianne Clementine Håheim, fra ROS, Monica Fossnes Petersson, avdelingsdirektør innsikt og innovasjon fra KS og Monica Hannestad, prosjektleder for EN AV TI ved These Ways.


Digital identitet til alle

Lucas Storaunet fra DigiUngdomspanel deltok i debatten “Digital identitet til alle – hvordan skal vi sammen løse samfunnsutfordringen?” Dette er en utfordring DigiUng har jobbet mye med, i tett samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet (Digdir). Foruten Lukas Storaunet bestod panelet av: Frode Danielsen, direktør i Digdir, Øyvind Brekke, adm. dir. i BankID BankAxept, Marianne Henriksen, fagdirektør i Skatteetaten og Øystein Refsnes, leder offentlig sektor, Capgemini Invent.


Kvalitetssikret informasjon

Gina Burøy-Olsen, avdelingsdirektør i UNG-avdelingen (Bufdir) deltok på : "Jeg kan ikke vente til jeg er 18 med å tjene penger. Jeg har jo OnlyFans- og kryptokonto". Her snakket panelet om viktigheten av å tilgjengeliggjøre kvalitetssikret informasjon om arbeid og økonomi for unge gründere som vil lage sin egen jobb ut fra hobbyen sin. Debatten var arrangert av Skatteetaten. Både DigiUng og Skatteetaten har felles interesse av å forebygge svart økonomi og utenforskap i arbeidslivet. Etatene kommer fremover til å samarbeide om dette viktige temaet.


Debatten bestod av (f.v. på bildet underst til høyre) Kari Brun Ågotnes fasilitator og seniorrådgiver innen strategisk kommunikasjon i Skatteetaten, Marta Johanne Gjengedal divisjonsdirektør brukerdialog i Skatteetaten, Gina Burøy-Olsen avdelingsdirektør ung.no, Helle Rødahl prosjektleder fra Søndre Unlimited, Fredrik Opheim og William Alexander Paul (to unge lovende gründere).


Håper å delta neste år

DigiUng er godt fornøyd med årets tilstedeværelse på Arendalsuka, som er en fin arena for å synliggjøre programmet. Vi håper å kunne delta i nye, spennende debatter til neste år også. Vi er allerede i gang med tanker om hva som kan være spennende tema. Følg med på nettsidene hvor vi som vanlig holder dere oppdatert. Under finner du relevante lenker for årets arrangement
72 visninger

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page