top of page

Selvhjelpsverktøy for ungdommer

Oppdatert: 6. des. 2022

For å styrke det psykiske helsetilbudet til ungdommer tilgjengeliggjorde DigiUng i høst tre digitale verktøy for aldersgruppen 13 til 20 år. Se info-videoer og tilbakemelding fra ungdommer lengre ned.


Korona har vært en svært krevende periode for ungdommer, og mange har følt på nedstemthet, stress og uro. Vi har derfor forsøkt å møte ungdommene på deres egne premisser, med digitale verktøy som er tilgjengelige når som helst og hvor som helst. Mange ungdommer ønsker ikke å søke hjelp, så terskelen er lavere for å prøve verktøy som dette. DigiUng programmet har derfor tilrettelagt appene Hjelpehånda, UngSpotlight og Tankevirus.


Hjelpehånda


Hjelpehånda leveres av Gyldendal, og er utviklet av Attensi i samarbeid med Solfrid Raknes som er psykolog og forsker. Hjelpehånda er et spill som er basert på metoden bak psykologisk førstehjelp, bedre kjent som «Hjelpehånda». Spillet legger opp til at ungdommer får livsmestring gjennom å hjelpe en venn med å mestre en gjenkjennelig situasjon. Det kan være tema knyttet til for eksempel prestasjonsangst, sosial avvisning eller det å få kritikk.
UngSpotlight


UngSpotlight er utviklet av YouWell, og hjelper unge som er redde for å stå foran klassen. Her lærer ungdom teknikker for hvordan mestre frykt eller ubehag for å snakke foran fremmende, forsamlinger eller klassen Det er et treningsprogram som varer over 6 uker, og for å få mest mulig effekt anbefales det å jobbe med programmet minst tre ganger i uken.
Tankevirus


Dette er en app som er basert på en psykologisk metode utviklet av psykolog og forsker Hanne H. Brorson. Programmet starter med tre prisbelønte filmer hvor man lærer om det psykologiske immunforsvaret, tankevirus og psykologiske vitaminer. Deretter invitere appen ungdommen til å se hverdagen sin på en ny måte over tre uker, og de får daglige tips, øvelser og små eksperimenter som skal gjøre det lettere å ta lærdommen i bruk i sitt eget liv.
Hva sier ungdommene selv?


Vi snakket med mange ungdommer for å få deres tilbakemeldinger på de ulike appene. Her får du høre meningene til tre av dem.Hva sier fagpersonene?
Tusen takk til alle som stilte opp ❣️2 148 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page