top of page
Søk
digiungredaksjonen

Statsbudsjettet: DigiUng-samarbeidet holder stø kurs

Oppdatert: 27. nov.

Regjeringen fortsetter å satse på forebyggende informasjonsarbeid rettet mot ungdom, og har også for 2025 bevilget midler til DigiUng-samarbeidet.


– Dette gir oss stabilitet til å holde fokus og fortsette de prosessene som allerede er påbegynt. Forebyggende informasjon til ungdom er viktig, og da er vi svært fornøyde med at våre foresatte velger å satse på den kanalen som ungdommen selv bruker, sier Gina Burøy-Olsen, avdelingsdirektør for ung.no.


Bilde: Gina Burøy-Olsen avdelingsdirektør for ung.no i Bufdir.


I statsbudsjettet står det svart på hvitt: Regjeringen avgjorde i 2022 at ung.no skal være den primære kanalen staten har for digital informasjon, dialog og digitale tjenester til barn og unge på tvers av sektorer og tjenestenivå.


Også i regjeringens nye digitaliseringsstrategi får DigiUng og ung.no vind i seilene. Strategien har som mål at Norge skal bli verdens mest digitaliserte land, og den trekker fram DigiUng og ung.no som et godt eksempel på digitalisering for å nå en spesifikk målgruppe i samfunnet.


– Det gjør meg stolt at DigiUng blir sett til i den nye digitaliseringsstrategien. For ung.no er det viktig å være til stede på ungdommens premisser og i de kanalene som de unge selv bruker, sier Gina Burøy-Olsen.


I DigiUng-samarbeidet jobber statlige aktører på tvers av sektorer sammen om å samle og tilgjengeliggjøre det ungdom i aldersgruppen 13-20 år trenger av informasjon og tjenester.


Samarbeid på tvers av departementer


Flere departementer bidrar aktivt inn i samarbeidet. I statsbudsjettet refereres det til at det er HOD og BFD, i samarbeid med KD, KUD, AID, JD og KDD, som utvikler DigiUng og ung.no videre.


DigiUng er en stor satsning på tvers av sektorer og tjenestenivå, med mål om å samle informasjon og vise til tilbudene ungdom trenger å kjenne til på ett sted, sier Burøy-Olsen.


Delt eierskap


Bufdir og Helsedirektoratet har delt eierskap i DigiUng og har et tett operativt samarbeid. Helsedirektoratet har representanter i DigiUng koordinerende enhet, og de forvalter innovasjonsmidler bevilget av helsesektoren/HOD, i samarbeid med deltakende etater. Helsedirektoratet er også ansvarlig for DigiUngdomspanel, som er DigiUng sitt brukermedvirkningsorgan.


Bufdir og Helsedirektoratet møtes ukentlig for å samarbeide om og diskutere felles mål og problemstillinger.


– Det er nødvendig for å få til et godt samarbeid, og at vi har møtearenaer der vi har rom for å drøfte både det vi er enige og uenige om. Vi må jobbe med en god kultur som har stor takhøyde og som utforsker det som ligger i samarbeidet mellom sektorene. Det viktigste er at vi setter ungdommens behov i sentrum for utviklingen av DigiUng og ung.no. Sammen har vi fokus på å levere informasjon og tjenester av høy kvalitet til det beste for ungdommen, sier avdelingsdirektør for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen.


Bilde: Ellen Margrethe Carlsen, avdelingsdirektør for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet.


Har etablert varige strukturer for DigiUng


I 2024 har hovedfokuset til DigiUng-samarbeidet vært å formalisere samarbeidet, som har gått fra å være et program til varig struktur.


– Dette har dreid seg om å få på plass en felles drifts-, finansierings- og forvaltningsmodell for arbeidet. Vi har nå kommet langt i dette arbeidet, og ser frem til å fortsette å operasjonalisere samarbeidet fremover, sier Burøy-Olsen.


Sammen om forebyggende informasjon til ungdom


– I 2024 har DigiUng hatt flere møteplasser der deltakende virksomheter har bidratt til å videreutvikle ung.no. Vi opplever et stort engasjement fra de ulike virksomhetene som bidrar. Det er ekstremt nyttig at så mange ulike virksomheter har kvalitetssikret informasjon rettet mot ungdom på sin agenda, sier Burøy-Olsen.

116 visninger

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page